dijous, 20 de març del 2008

M'han insultat!

Resulta que ahir em trobo la notícia següent al prestigiós i oficial referent canal 3/24. Llegiu-ho aquí (i penseu a tancar la boca quan torneu).
Si el missatge de la notícia és tan fàcil com dir: "ets imbècil", no sé perquè es molesten a fer tantes parrafades, que a més, deuen costar uns diners. O millor dit, ens deuen costar uns diners a tots, com a bona televisió pública que és.
Per no parlar del/la periodista, que si el que vol és entrar en el noble art de manipular, algú li hauria d'explicar que la gràcia és que es faci subtilment. Que quan et pispen la cartera sense adonar-te'n no et sents menys robat, però com a mínim si no és amb violència s'agraeix la discreció.
Estic d'acord que la mesura dels 80 km/h és del tot impopular, però l'obligació d'una televisió pública és explicar-la amb pedagogia i aquestes coses, el desprestigi a les mesures que no casen molt amb els neoliberals està prou vist, ja, no cal denigrar-se tant com per marcar-se una notícia macabra. Que estem parlant de vides humanes!
A més, és que l'element que l'escriu sembla principiant, posats a fer, amplia la informació amb un exhaustiu estudi de com ha baixat l'ocupació de llits a les residències i plantes de llarga estada als hospitals. Segurament, com hi ha menys accidents, hi haurà menys persones en coma que s'han de mantenir i ocupen llits, o gent que queda amb seqüèl·les físiques o mentals després d'un accident! També deuen estar preocupats perquè no omplen totes les places? És insultant!
I m'agrada el tros que diu: "L'encariment del gasoil i els preus que paguen les assegurances són altres agreujants de la crisi dels gruistes." Em pixo, tu! Això són altres agreujants, eh? No serà la causa principal i ètica per explicar, no!
La veritat és que el món va molt ràpid i les coses canvien molt, potser el futur del periodisme és això, vés a saber, però que s'ho facin mirar, si us plau! Per dignitat humana!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Els periodistes, si volen guanya-se la vida, han de treballar pel sistema i el sistema està al servei del capital.

Anònim ha dit...

Perdona L, no sóc anònim, sóc Joan Grau

L. ha dit...

Hola Joan!!
La única sortida que tenim és internet, on es pot fer un mitjà antisistema sense que costi tant com un canal de tv. Clar que mai tindria la mateixa difusió... t'estic contestant obvietats!! :) Gràcies per la visita!

Anònim ha dit...

Tens raó. Internet és més important del que sembla. Els mateixos professionals hi estan pendents.
Però no crec que s'hagi de ser antissistema.
L'intent ha de ser el de transformar el sistema per posar-lo al servei de les persones i no del capital.
En realita el sistema som tots plegats.
El sistema som nosaltres, i ens l'han robat. Recuperem-lo!

L. ha dit...

Visca! Recuperem-lo!!!!
:)
però el concepte antissistema, (totalment desprestigiat), vol dir això, transformar el sistema establert, anar contra el sistema que ens han imposat!

Anònim ha dit...

Sistema capitalista o sistema social. Aquesta és la questió.