dimarts, 12 de febrer del 2008

Marina Geli en la nova entrega de... "La privatització de la Sanitat catalana!"

Quina nostàlgia aquells temps, de les primeres vagues, en què els metges de família es queixaven perquè havien d'atendre un pacient cada 6 minuts! Clar, com la tasca organitzativa de la Conselleria no s'ha fet prou bé, ara els metges tornen a proclamar-se en vaga perquè cadascún ha d'atendre a més de 2000 pacients, i cada dia tenen el doble de pacients que seria desitjable pel bon funcionament de la Sanitat.
Ja va sortir per la tele, que la competent Marina Geli volia contractar una pila de metges per aquest any, però que clar, no hi ha metges a l'atur i només n'havia pogut contractar la meitat. Potser es tractava de millorar les condicions laborals, la gestió i l'organització dels CAP i hospitals per incentivar que els metges que treballen a la privada, que tampoc deuen estar massa ben pagats (segons l'especialitat), es passin a cobrir els llocs que són necessaris a la pública. No crec que un metge voluntàriament canviï a la pública sabent que tindrà molta més pressió assistencial amb unes condicions laborals de fer riure.
D'altra banda llegeixo una problemàtica concreta de l'hospital de Vic, resulta que la Conselleria no els pagava un aparell de fer mamografies, i amb el lideratge de l'Associació Osona contra el càncer, se l'han pagat els osonencs amb donacions a l'entitat. I a sobre, se'ls qüestiona l’efectivitat del nou aparell i se'ls diu que les mamografies seran “gratuïtes” només per dones de més de 50 anys (quan tots els ginecòlegs i l’Organització Mundial de la Salut, recomanen com a mínim fer-la als 40)!!!
Senyora consellera de sanitat del PSC (partit dels psociates i no socialistes) no aporta solucions per millorar la sanitat pública, ans al contrari. És la població la que s'ha d'espavilar per tenir una bona cobertura? Només amb la informació de la seva gestió, ja li paga els spots a totes les mútues i clíniques privades!
Al terreny de la Sanitat també hi ha d'arribar la globalització econòmica? Vull dir la globalització de la precarietat, clar! Aquest any han fet l'examen M.I.R 3000 metges estrangers (quasi el 40% del total) que venen aquí per "millorar", mentre els metges (i també les infermeres) d'aquí ja fa anys que emigren cap a països més desenvolupats on els paguen millor, treballen menys hores i estan més reconeguts.
Tenim una de les millors sanitats del món i s'aguanta pels bons professionals que hi treballen, no perquè la Conselleria assumeixi les seves responsabilitats.
Això sí, el primer que fan els polítics és apujar-se el seu sou abans de començar! No falla!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!

Un gran escrit. Mentre el llegia m'ha recordat a la conversa amb la meva germana (mestra de primària) sobre el perquè de la vaga de demà dijous. I de com el conseller Ernest Maragall ha lograt tirar per terra tot el que havia aconseguit l'anterior consellera d'educació d'ERC escoltant i parlant amb els mestres de l'escola pública enlloc de tractar les escoles com a empreses. Realment els socialistes s'estan quedant força descansats...

Mar

L. ha dit...

Hola!
Uooo! És que la teva germana, mola! Cuida't Meritxell!
A més, ahir vaig veure a la tele un debat sobre la vaga de mestres amb l'Ernest Maragall, i tots els periodistes criticaven els sindicats!! egs... la tele sempre amb el poder!